Alles over onze wellness...

   www.stesha-wellness.be
   Bedrijf - Sanitair - Verwarming - Spa's - Sauna - Zwembaden - Realisaties - Promoties - Contact

Voor meer gedetaileerde info over onze wellness producten kan je steeds terecht op www.stesha-wellness.be.

Ontspannen bij je thuis ? Het kan met een sauna of infrarood cabine geplaatst door Sanitaiir Prinzie. Zowel voor onze sauna's en infrarood cabines werken wij met BONHOF, een leverancier die ons reeds langere tijd kwalitatieve produkten kan aanbieden aan eerlijke prijzen.

SAUNA

De Bonhof sauna's worden gemaakt van dennenhout (polarfichte) van superieure kwaliteit, dat afkomstig is uit de omgeving van de poolcirkel. Door het zeer koude klimaat groeien de bomen in het hoge Noorden zeer traag. Hierdoor is het hout ideaal om te worden gebruikt voor de bouw van sauna's. De belangrijkste eigenschappen zijn de stevigheid en de hardheid, het parfum en het waterafstotend karakter. De uitrusting binnenin de sauna (banken, rugsteunen, emmers, enz) wordt gemaakt van abachi-hout. Abachi is een tropische houtsoort die de warmte bijna niet geleidt en die splinter- en harsvrij is.


Een sauna kan principe overal binnen in uw huis, van de zolder tot in de kelder. Het best in de nabijheid van een douche. De vloer onder de cabine moet volledig vlak zijn en bij voorkeur betegeld zijn. Onze sauna's worden geleverd zonder vloer. Voor de saunakachel is een 400 Volt 3N aansluiting direct uit de meterkast op het bedieningspaneel noodzakelijk. De capaciteit van de oven wordt berekend met een omgevingstemperatuur van 18C. Indien u de sauna wenst te installeren in een tuinhuis in open lucht, dan dient de kachel herberekend te worden.


Alle sauna's worden geleverd met alle nodige onderdelen aan een zeer competitieve prijs. De cabines worden standaard geleverd met een glazen deur. Behalve de cabine zijn de volgende onderdelen ook in de prijs inbegrepen:
Kachel met stenen, bedieningspaneel, banken, vloerrooster,rrugleuning, tussenbankbekleding, hoofdsteun, thermo-hygrometer, zandloper, saunakuipje 4 ltr. met kunststof binnenemmer, houten saunalepel, 1 L eucalyptusolie, lamp 40 Watt, ....

U kunt uit n van de standaard modellen kiezen of ons de exacte afmetingen van uw project doorgeven. Wij zullen u graag helpen om voor u de ideale sauna te selecteren.


INFRAROOD

Infrarood is een speciale soort stralingswarmte. De zon is de belangrijkste bron voor infraroodlicht. Alle levende wezens, groot en klein, hebben nood aan deze stralingswarmte om te kunnen overleven. Dezelfde soort stralingswarmte wordt geproduceerd binnenin de infraroodcabine door speciaal ontworpen verwarmingselementen.


Infrarood kan worden onderverdeeld in 3 segmenten:
 • Korte golf IR - A (780 - 1500 nm)
 • Middengolf IR - B (1500 - 3000 nm)
 • Lange golf IR - C (3000 - 10000 nm)


 • Bonhof biedt infrarood cabines aan in de 3 segmenten.


  De stralingswarmte dringt 3- 5 mm diep in het weefsel door en bereikt de spieren en de organen. De algemene conditie van het hart zal verbeteren. Andere lichamelijke klachten, zoals spierpijn, gewrichtspijn, reuma, ischias, enz, zullen verminderen. Infrarood neemt ook de stress weg en laat u beter slapen.

  Kortgolvige cabines

  De korte golven dringen beter en dieper in de huid dan de middellange en lange golven. De therapeutische invloeden op de spieren en de gewrichten zijn bij dit type bijgevolg belangrijker. De cabine is uitgerust met speciale infraroodlampen die niet moeten worden voorverwarmd. Bij dit type van cabine moeten de ogen tijdens het gebruik worden beschermd en moet er een maximum gebruiksduur worden gerespecteerd.

  Cabines met middellange en lange golven

  80% van de energie wordt gebruikt om het lichaam op te warmen, slechts 20% om de lucht te verwarmen. Bij een temperatuur van 45 - 55C zal er meer gezweet worden dan in een conventionele sauna. Dit type van cabine moet gedurende 5 - 10 minuten worden voorverwarmd.

  Enkele van de infraroodcabines kunnen worden uitgerust met een conventionele saunakackel. Combi betekent dan ook een combinatie van sauna en infrarood.


  Kijk HIER naar de realisaties van SANITAIR Prinzie.

  PRINZIE Stefaan - 8650 Houthulst - tel 051/70 22 93 - gsm 0495/23 61 32 - fax 051/ 70 45 70 - info@prinzie-sanitair.be
  Design & Hosting : www.RALLYLOVERS.be