Alles over onze wellness...

   www.stesha-wellness.be
   Bedrijf - Sanitair - Verwarming - Spa's - Sauna - Zwembaden - Realisaties - Promoties - Contact

Voor meer gedetaileerde info over onze wellness producten kan je steeds terecht op www.stesha-wellness.be.

Wij geven U een volledige oplossing voor het aanleggen van een zwembad. Van polyesterbaden, betonbaden, prefab-baden, houten zwembaden, metaalwandbaden tot een opblaasbaar zwembad.

Voor jarenlang zwemplezier kan U rekenen op onze ervaring en U tevens adviseren over alle mogelijkheden.

Wij bieden ook een uitgebreid assortiment aan onderhoudsproducten, toebehoren, van verschillende bodemzuigers tot de volledige automatische waterbehandeling, afdekkingen, …. voor het onderhoud van uw zwembad, sauna, whirlpool, spa of stoombad.Op deze pagina geven we u graag meer informatie over de verschillende diensten en producten die door Prinzie-Sanitair geleverd kunnen worden: (Klik op een term uit de lijst om meer info te zien)

 • Beton-zwembaden
 • Afdekken van het zwembad
 • Opbouw-zwembaden
 • Zwembadverwarming
 • Filters
 • Verlichting
 • Onderhoudsproducten, regelingen en UV Sterilisatie
 • Toebehoren

 • Buitendouche

 • Glijbanen, springplanken en ladders

 • Waterspeelgoed
 • Beton-zwembaden

  Een betonbad is synoniem voor vrijheid, want u kiest afmetingen, vorm, inbouwdelen en de afwerking.

  Veelal, kiest men voor de rechthoekige vorm. Naargelang de binnenbekleding, liners of betegeling kan er gewerkt worden met opgegoten betonblokken die aan de binnenkant uitgevlakt worden.

  Het bad wordt bekleedt met Alkorplan 2000 met een dikte van 1,5mm. Zowal esthetisch als technisch zorgt Alkorplan voor een perfecte afwerking van uw zwembad. Het membraam bestaat uit twee lagen PVC-P die in het midden versterkt is met een gaas uit glasvezel. De bovenste laag is beschermddoor een laklaag.

  De folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals blauw, turkoois, wit, en zwart, ook mozaïek imitatie is beschikbaar in blauwe of grijze schakeringen. Deze folie is geschikt als bekleding voor alle soorten zwembaden, ongeacht de vorm en afmeting, trappen enz….

  Men kan ook opteren voor het bezetten van het zwembad met mozaïektegels of andere betegeling.


  Afdekken van het zwembad

  Een automatische afdekking, zelfs met standaard afmetingen, moet steeds op maat gemaakt worden. Een goede communicatie tussen leverancier en installateur is essentieel voor een succesvol project.

  Door een eenvoudige draai aan de sleutel gebeurt het in- en uitschuiven van de automatische afdekking op een geruisloze manier en dit zowel voor opbouw- als inbouwversies.

  Het draagt bij tot de veiligheid rond uw zwembad. De afdekking beschermt uw zwembad ook tegen vervuiling en zorgt voor een extra isolatie om de temperatuur van het water te helpen behouden. Het gebruik van een automatische afdekking betekent een besparing op een aantal punten:
 • Besparing op water
 • Besparing van chemicaliën
 • Besparing op energie


 • Een afdekking verhindert de verdamping van het water zowel in een binnenbad (minder luchtvochtigheid) als in een buitenbad. Door het bad af te schermen van het zonlicht verhindert u in grote mate de algengroei. Aldus moet u minder bestrijdingsmiddelen tegen algen gebruiken. Gedurende de nacht zorgt een afdekking voor de handhaving van de temperatuur van het water. Op die manier haalt u een maximaal rendement uit uw verwarmingssysteem. Zo kunt u langer genieten van uw zwembad tijdens het seizoen.

  Men kan het rolluik inbouwen in de wand, inbouwen in een nis of opbouwen.

  Opbouwzwembaden

  Het Trevi zwembad: De bovenrand van superieure kwaliteit, gemaakt uit synthetisch hars, heeft een uniforme structuur, een behandeling tegen UV veroudering en verkleuring en een moleculair geheugen tegen vervormingen. Bovendien is de bovenrand volledig vrij van corrosie en krassen.

  Uniek (voor de lengte zijde van de ovale baden) bij Trevi, zijn de dubbele zwembad steunberen voor superieure sterkte en esthetisch uitzicht. Het bodem veiligheidsprofiel "Secur-lock", gemaakt van gegalvaniseerd staal, waarborgt de stabiliteit van uw zwembad. Bijkomende verticale balk met onzichtbare steun voor de rechte zijde van het ovale bad.

 • Veiligheidsbovenrand in kunststof.
 • Stalen wand gekarteld voor grotere stijfheid.
 • Wand gecoat met kunststof tegen corrosie en oxidatie.
 • Gegalvaniseerde bodem profiel "Secur-lock"


 • Hoogte: 1,32 m
  Rond: 3,66 m / 4,57 m / 5,48 m / 6,40 m / 7,31 m
  Ovaal: 7,31 m x 3,66 m / 9,14 m x 4,57 m / 10,05 m x 5,48 m


  Zwembadverwarming

  Men heeft de keuze uit veel verschillende mogelijkheden, traditioneel wordt er gewerkt met een warmtewisselaar aangesloten op het verwarmingssysteem van de woning of een individuele verwarmingsketel op gas of stookolie.

  Een trend is het gebruiken van een warmtepomp die de temperatuur van de lucht gebruiken om de kosten van de verwarming te drukken, en zijn 500% efficiënter dan conventionele elektrische verwarmers.

  Een warmtepomp neemt lucht op uit de omliggende lucht en zet deze om in warmte, die vervolgens gebruikt wordt om het zwembadwater op te warmen via een warmtewisselaar. De werking is sterk vergelijkbaar met die van een koelkast of een luchtkoelsysteem, maar het eindresultaat is warmte i.p.v. koude.
  De warmtepomp neemt warmte op uit de lucht en gebruikt deze. Vervolgens wordt er weer lucht afgegeven die ongeveer 5 °C kouder zal zijn. De warmtepomp bestaat uit een compressor met inbegrip van een koelvloeistof, een warmtewisselaar, een condensator en een ventilator.

  Zonnepanelen een bewuste keuze, financieel en ecologisch verantwoord...

  De investering betaalt zichzelf op korte termijn terug door te besparen op energiekosten.

 • Het zwembad kan meer worden gebruikt want het zwemseizoen wordt verlengd.
 • Het zwembad wordt stukken aantrekkelijker door een hogere watertemperatuur (gemiddeld 5°C).
 • Een duurzame, propere en milieuvriendelijke bron van energie!

 • Een simpel principe waarmee nagenoeg niets kan misgaan. Als er voldoende zon is wordt het zwembadwater door de kollektoren gepompt. Het water komt verwarmd terug in het zwembad. De collectoren zijn eenvoudig van constructie en kunnen nagenoeg op elke maat worden geleverd. Ze kunnen zelfs op de werf op maat gesneden worden indien nodig.  Filters
  De originele en nog steeds de industriestandaard. Het gepatenteerde Glaslok™ proces maakt een tank uit één stuk. De glasvezel versterkte polyester tank is bovendien beschermd door een UV bestendige en krasvrije vernislaag.

  De filtertank is bovendien 10 jaar gewaarborgd.

  Verlichting in het zwembad

  Het Spectrum Amerlite® (SAm™) is het eerste onderwater licht met verschillende kleuren ter wereld, voor gebruik in zwembaden en spa's.

  Het Spectrum Amerlite® tovert een quasi oneindig pallet aan feeërieke kleuren te voorschijn. Geniet van één specifieke kleur of van de eindeloze pracht van steeds wisselende kleuren. SAm is uitgerust met twee halogeen spots in combinatie met een breedhoeklens zodat het licht in alle delen van het zwembad verspreid wordt.

  Meerdere SAm lichten zijn met elkaar synchroniseerbaar. Men kan eveneens deze verlichting combineren met een Pentair automatisatiesysteem.  Onderhoudsproducten, regelingen en UV Sterilisatie

  Prinzie-Sanitair biedt een ruime keuze aan onderhoudsproducten om uw zwemwater steeds zuiver te houden.

  UV straling ontsmet het water op een veilige en milieuvriendelijke manier. Het houdt de bacteriën-, algen- en schimmelvorming onder controle en beschermt het zwembadwater tegen pathogene organismes.


  Toebehoren


  Of het nu om een stofzuiger gaat of een thermometer of een test kit voor uw zwembad water... Prinzie-Saniatair kan u steeds helpen met een ruim assortiment van toebehoren om uw zwembad proper te houden.

  Buitendocuhes

  Ideaal om naast uw zwembad, Jacuzzi of Sauna te plaatsen is een buitendouche.
  Of het nu om een douche gaat in PVC voor de kinderen of een stijlvolle douche of waterval in geborsteld aluminium wij de keuze voor ieders smaak en ieders budget...


  Glijbanen, ladders, springplanken  Voor de kinderen is een zwembad pas compleet met een bijpassende glijbaan of springplank...
  De springplanken zijn gemaakt uit glasvezel of carbonvezel, en ook verkrijgbaar in een trendy design. Net zoals de springplanken zijn ook de glijbanen in alle mogelijke vormen en hoogtes verkrijgbaar, zowel volledig in PVC als in alu.

  Om makkelijk in en uit uw zwembad te gaan is een goede stevige ladder nodig, die hebben wij uiteraard ook in ons assortiment.
  Waterspeelgoed  Voor de allerkleinste kinderen is een zwembad vooral spelen,... en dat kan pas met het geschikte waterspeelgoed !
  Kijk HIER naar de realisaties van SANITAIR Prinzie.

  PRINZIE Stefaan - 8650 Houthulst - tel 051/70 22 93 - gsm 0495/23 61 32 - fax 051/ 70 45 70 - info@prinzie-sanitair.be
  Design & Hosting : www.RALLYLOVERS.be